grałem na T2, teraz mam 9000PRO i do moich potrzeb ten drugi klawisz lepiej sie sprawdza. szersza klawiatura (nie wspominając o jakości - firma FATAR mówi sama za siebie), brzmienie na linii (tutaj T2 może pomarzyć o takiej jakości)
Stara PSR 9000 pro brzmi lepiej na linii od Tyrosa 2? W takim razie jak wypada porównanie tej psr-ki z Tyrosem 3? Przecież T3 z tego co wiem brzmi na linii niewiele lepiej od T2.
Wysłany: 28-05-10, 14:44
Mój sprzęt:: Dawniej Yamaha PSR 1100 obecnie Yamaha Tyros 3
Czepi napisał/a:
Przecież T3 z tego co wiem brzmi na linii niewiele lepiej od T2.
A dlaczego takie stwierdzenie Grałeś na T2 i T3. Na początku chciałem kupić T2 i grałem wiele razy na nim u znajomego. Ale gdy usłyszałem T3 to się nawet nie zastanawiałem...Moim zdaniem jest ogromna różnica pomiędzy T2 a T3...
Gdyby był on podobny do T2 to po co w ogóle yamaha miała by wydawać T3??
Pomyśl...
_________________ Yamaha Tyros 3- 11000 zł,
Nagłośnienie Yamaha TRS-MS02- 1000zł,
Radość z grania dla przyjaciół- bezcenne.
Grałem na T2 znajomego, na T3 tylko w sklepie. Nie miałem okazji porównać ich bezpośrednio w tym samym czasie. Wiadomo, T3 ma SA2 i to go odróżnia od T2, jednak brzmią bardzo podobnie.
Tyros3fun napisał/a:
Gdyby był on podobny do T2 to po co w ogóle yamaha miała by wydawać T3??
Pomyśl...
W takim razie po co Korg wydał Pa2x pro jak brzmi tak samo jak Pa800?
Wysłany: 28-05-10, 16:59
Mój sprzęt:: Dawniej Yamaha PSR 1100 obecnie Yamaha Tyros 3
No ale same style się o wiele różnią od siebie. Włącz sobie styl EuroPopOrgan w T2 i w T3 i sobie porównaj...
Ja porównywałem te 2 klawisze i były jedna obok drugiej i je porównywałem specjalnie aby zobaczyć co bardziej warto kupić...
A poza tym po co ludzie by mieli zmieniać T2 na T3 jeżeli ą tak podobne.
Cytat:
O korgach nic nie mówię bo się na nich nie znam...
_________________ Yamaha Tyros 3- 11000 zł,
Nagłośnienie Yamaha TRS-MS02- 1000zł,
Radość z grania dla przyjaciół- bezcenne.
Wysłany: 29-05-10, 17:54
Mój sprzęt:: Obecnie Yamaha tyros2 Korg Pa1x, iS50, Roland E-38. Były: cosio ctk-811ex, Roland D-20, G-600...
Tyros3fun napisał/a:
No ale same style się o wiele różnią od siebie. Włącz sobie styl EuroPopOrgan w T2 i w T3 i sobie porównaj...
Ja porównywałem te 2 klawisze i były jedna obok drugiej i je porównywałem specjalnie aby zobaczyć co bardziej warto kupić...
Noi się nie zgodzę niestety... Akurat ten styl EuroPopOrgan w T2 i t3 to zupelnie inne style więc muszą brzmiec inaczej... Style w T2 i T3 są w 85% te same i brzmią prawie tak samo. Wiadomo że dodali/zmienili kilka styli.
jeszcze mi się to podoba : co bardziej warto kupic (ha ha ha ubawiłem się na maxa )
Pozdrawiam.
tutaj jest troche inaczej
brzmienie jest takie same,jeżeli juz to różnica minimalna
róznica jest w klawiaturze 76 klaw. ,suwaki ,2x wiekszy sampler ,wbudowany mp3,podnoszony wyświetlacz,i wbudowany hd,lepsza obudowa ,do mikrofonu lepsze wejście to jest w standardzie właśnie za te różnice się dopłaca
wg mnie najbardziej przyjazna polityka dla klienta to właśnie korga
jeżeli nie potrzebujesz tych dodatków kup tańszy bez uszczerbku na brzmieniu
coś jak wyposażenie samochodu ktoś potrzebuje full wypas to dopłaca ktoś woli mieć welur zamiast skóry albo brak nawigacji fabrycznej płaci mniej bez uszczerbku na prowadzeniu samochodu
Wysłany: 03-06-10, 21:59
Mój sprzęt:: Obecnie Yamaha tyros2 Korg Pa1x, iS50, Roland E-38. Były: cosio ctk-811ex, Roland D-20, G-600...
No ja właśnie też się napaliłem na T3 jak wyszedł i chciałem wymienic mojego T2 ale pograłem na nim i nie znalazlem uzasadnienia wymiany:)
Byc może T4 mnie zaskoczy mile T3 niestety nie.
Miałem swego czasu psr9000
jedyny minust tego klawisza
-stacja dysków
-batdzo cięzki
natomiast jeżeli chodzi o brzmieniu klawisza na nagłosnieniu, niestety, brzmi o wiele lepiej(dynamiczniej) od psr3000,T1,T2, wszystkich psr S9...
Wiem, bo miałem psr9000, i ja głupi napaliłem sie na psr3000 bo ma usb,bo ma megavoice...
tylko dopiero na weselu mając te dwa klawisze zobaczyłem, że te megavoice przy dynamice psr9000 to kicha!!!
Psr3000 brzmiał niestety dwa razy gorzej od psr9000
i musze stwierdzić, że T2 też brzmi gorzej na paczkach od psr9000
[ Dodano: 09-07-10, 21:23 ]
I tak się zastanawiam, czy nie wrócić do psr9000 tylko psr9000pro , dokupic moduł ketrona SD2, i wiem że ten zestaw będzie lepiej chodził od Tyrosa 2....niestety panowie
podzielam zdanie przedmówcy. zarówno w kwestii zestawienia 9000PRO + moduł Ketrona (ja myślałem o MJ+) - fajnie by to gadało, tak myślę. jak i w kwestii że 9000PRO brzmi lepiej na linii od tyrosów. ten klawisz z pewnością nie jest tak zaawansowany (po prostu to starszy model), ale jeśli chodzi o selektywność brzmienia i dynamikę, jest rewelacyjny (już pomijam klawiaturę, która uważam za najlepszą spośród wszystkich keybordowych)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum