Zamierzam kupić tą yamahę nówkę w sklepie najbliższym jaki mam w Legnicy .Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie.Czy brać ten co stoi na sklepie? Bo nie chcę kupować takiego na którym wiele osób już grało a z yamahami nie miałem do czynienia.Podpowiedzcie coś
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Mar 2010 Posty: 47 Skąd: Września
Wysłany: 12-04-10, 17:46
Mój sprzęt:: Yamaha PSR S700
Hmm, jak masz okazję nowy brać, ale nie powystawowy, i za dobrą kase to bierz. Nie ma tu zawiele do gadania. Mmożliwości tej Yamahy są wystarczające choćby nawet na chałtury.
Wysłany: 12-04-10, 20:07
Mój sprzęt:: Yamaha psr-s900; Korg Pa50; Weltamister Amigo 120; Washburn X10, Kanstul KTR700, git basowa no name
Ja wybrałem s900 i przesiadając się z pa50 jestem masakrycznie zadowolony (teraz)
kupiłem od sprawdzonego gościa, znałem go i dla tego. Wydaje mi się że s900 jest klase starsza ale też klase wyższa ... harmonizer, więcej wyjść itp ...
ronaldo491,
zaznacz, że chcesz instrument nie powystawowy, absolutnie nie macany
bo kiedyś Ci taki wciśnięto i nie byłeś zadowolony .
Możesz poprosić aby dopiero przy Tobie otwarto karton .
Folia w którą jest zawinięty instrument powinna być przyłapana na środku kawałkiem przezroczystej taśmy klejącej ( u mnie tak było przy 2 Yamaha'ch )
Jeśli ktoś już go " obmacywał " będziesz widział pod odpowiednim kontem ślady na klawiaturze .
_________________ Chętnie słucham opini ludzi mądrzejszych ode mnie ...
A ja mam okazję kupić ten instrument w cenie 4000zł, ale to prawdopodobnie ostatni model. Cena jest zadowalająca, bo kurs euro skacze jak konik polny. Czy mam brać ten z wystawy?
Ja nie mogłem czekać.
Od tygodnia go już testuję :) Instrument nie nosi jakichś znacznych śladów użytkowania, właściwie żadnych. Tak, jakby nikt przede mną go w sklepie nie macał. Jestem bardzo zadowolony. Znalazłem style z Tyrosa 3 na necie. Wszystko śmiga. Bardzo fajna stacja robocza! Polecam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum